SeutuMajakan Sinituuli liiteen kirjoitukseni

Kohti kuntavaaleja

 

Kokoomus lähtee niin Pohjois-Pohjanmaalla kuin koko Suomessakin tuleviin kuntavaaleihin hyvin onnistuneen ehdokashankinnan jälkeen loistavalla ehdokasjoukolla, joista varmasti löytyy jokaiselle äänestäjälle hyvä vaihtoehto, kun on aika käydä äänestämään.

Kokoomuksen vahvat ehdokaslistat antavat myös uskoa monipuoluejärjestelmään niissäkin kunnissa, joissa valta on aiemmin ollut yhdellä puolueella. Nyt siihen on mahdollisuus saada muutos.

Kun on seurannut Kokoomuslaisten luottamushenkilöiden ja ehdokkaiden työtä voi vilpittömästi sanoa että siinä työssä näkyy vahva tekemisen meininki. Hommia paiskitaan voimia säätämättä yhteisen hyvän eteen – töitä kuntalaisten paremman tulevaisuuden puolesta.

Kuntien tulevaisuudessa Kokoomukselle tärkein arvo on palvelut sekä niiden toimivuus. On saatava aikaan kokonaisuuksia, jotka takaavat jokaiselle kuntalaiselle hänen tarvitsemansa palvelut. Jatkuva verojen korottaminen ei kuntataloutta pelasta. Kuten puheenjohtaja Jyrki Katainen totesi: Hyvinvointivaltion säilyttämiseksi on löydettävä uusia ratkaisuja. Tarvitsemme Suomi-uudistusta ja sen johtamiseen Kokoomus on valmis.

Kokoomus on jo vuosia kuunnellut herkällä korvalla kuntalaisten syvimpiä tuntoja. Sitä kautta olemme saaneet todella paljon erittäin arvokasta palautetta siitä, millaista politiikkaa kuntalaiset toivovat tehtävän. Tällä palautteella on suuri merkitys linjaamme nyt ja tulevaisuudessa.

Näissä vaaleissa Kokoomus toteuttaa ensimmäistä kertaa kotikäyntikampanjan, joka on jatkoa kuuntelulinjalle. Ovelta ovelle omassa naapurustossa kiertävät ehdokkaat tuovat kuntalaisille tutut kasvot, joille on helppo kertoa toiveista millaista politiikkaa kuntalaiset toivovat päättäjiemme tekevän.

Yleensä ihmiset sanovat, etteivät halua puhua politiikasta, mutta arkisista asioista, kuten lastenhoitopalveluista, kirjastopalveluista, linja-autojen aikatauluista, terveyskeskusten toiminnasta, katujen kunnosta ja rakentamisesta jokaisella löytyy sanottavaa. Ne ovat arjen politiikkaa. Asioita, joihin kunnanvaltuutetut ja muut luottamushenkilöt voivat teoillaan vaikuttaa. Ne ovat asioita, joista kunnallisvaaleissa kuuluu puhua.

Uskon, että ansaitsemme kuuntelemalla sekä nöyrällä ja kovalla työllä äänestäjiltä vahvan valtakirjan jatkaa Suomen suurimpana kuntapuolueena myös vaalien jälkeen. Sen jälkeen alkaa yhteinen työ Suomi-uudistuksen puolesta. Kova työ paremman huomisen puolesta. Siihen työhön me olemme valmiita!

 

Tomi Kaismo Puheenjohtaja

Pohjois-Pohjanmaan Kokoomus ry

 

 

11.10.2012