Pohjois-pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous: Kokoomuksen johtoon saatava koko maan edustus

Kokoomuksen kesäkuussa Lahdessa kokoontuva puoluekokous valitsee puolueelle neljän hengen puheenjohtajiston ja puheenjohtajan kaudelle 2014-2016 nimettävälle puoluevaltuustolle. Puoluevaltuusto täydentää puheenjohtajistonsa järjestäytymiskokouksessaan syksyllä.

Lauantaina 26.4. kokoontunut pohjois-pohjanmaan Kokoomuksen piirikokous toivoo ehdokkaita puolueen avoimille johtopaikoille myös pohjoisesta.

Piirin puheenjohtaja Tomi Kaismo näkee alueellisen edustuksen puolueen johdossa merkittävänä kysymyksenä. ”Suomi on laaja ja monipuolinen valtio, jonka sisällä on erilaisia alueita ja mahdollisuuksia. Pohjoinen Suomi ja naapurimaat ovat tukevaisuudessa noin 100 miljardin euron investointien kohteena. “Pohjoinen osaaminen , into, kontaktit ja mahdollisuudet on hyödynnettävä koko maan kehittämisessä. Kokoomus on laaja kansanliike, ja siksi on tärkeää että puoluejohdossa on edustettuna koko maa pohjoista myöden.” Jatkaa Kaismo.

Lahden puoluekokouksessa nimettävään Kokoomuksen puolevaltuustoon esitettäväksi valittiin piirikokouksessa äänestyksen jälkeen seuraavat kolme ehdokasta. Martti Turunen Kuusamosta, Janne Heikkinen Kempeleeltä ja Mari-Leena Talvitie Oulusta. Varaedustajiksi valittiin Outi Ervasti Oulusta, Teija Larikka Raahesta sekä Pekka Simonen Oulusta.

Puoluevaltuustolla on keskeinen rooli Kokoomuksen politiikan suuntaviivojen määrittelyssä. Keskustelua tulee edelleen käydä koko maan näkökulmasta ja hyväksi.” Kaismo toteaa.

 

 

 

4.5.2014