Näyttöä väitteille!

Kaupunginvaltuutetut Matias Ojalehto (kesk), Sirpa Tikkala (kesk) sekä joukko muita valtuutettua selittelivät Kalevan mielipidepalstalla (16.6.2016) maanantaina valtuustossa läpi ajamaansa päätöstä, joka maksaa kaupungin virkamiesten mukaan oululaisille veronmaksajille seuraavan 10 vuoden aikana yli 100 miljoonaa enemmän kuin kaupunginhallituksen esitys.

On perin surullista, että joillekin näyttää olevan ihan sama heittää sata miljoonaa euroa seiniin tai vaikkapa ratikkaan ilman mitään vastuuta taloudesta. Olisi kiinnostavaa tietää oliko lähestyvillä vaaleilla merkitystä asiaan? Kirjoittajille tiedoksi, että vaikka summa jakautuu kymmenelle vuodelle, se ei pienennä kokonaisvastuuta yhtään!

Kun tuhlaukselle ei keksitä muita perusteita, aletaan syyttämään virkamiesten laskelmia liioitelluiksi. Laskelmat tehneet kaupungin johtavat virkamiehet tekevät laskelmat asiasta olevan tiedon pohjalta virkavastuulla. Sivistys- ja kulttuuritoimenjohtaja Mika Penttilä vahvisti laskelmat valtuustolle sitä erikseen kysyttäessä. Tämän johdosta syytös laskelmien luokkaa 100 miljoonan euron virheellisyydestä on erittäin vakava syytös. Niin vakava, että asia tulee selvittää välittömästi.

Kysynkin mitä sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Ojalehto (kesk) aikoo tehdä asialle, jossa hänen mukaansa hänen valvomansa toimielimen virkakoneisto antaa valtuustolle vääriä lukuja?

Mikäli kyseiset henkilöt pitävät edelleen kiinni väitteistään virkamiesten laskelmien yli 100 miljoonan euron virheellisyydestä, vaadin, että sivistys- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Ojalehto (kesk) yhdessä muiden syytöksiä esittäneiden kanssa aloittavat välittömästi kaikki kunta- ja hallintolain mahdollistamat tutkimukset ja kurinpitotoimet virkamiehiä vastaan.

Näin rajujen syytösten jälkeen asian selvittäminen on jo virkamiesten oikeusturvan kannaltakin täysin välttämätöntä. Mikäli syytökseen esittäjillä ei ole tähän valmiutta, on välttämätöntä, että tämän kaltaiset syytökset lopetetaan ja oikaistaan asia julkisuudessa anteeksipyynnön kera.

Todella surullista tässä kyläpolitikoinnissa on se, että seiniin sijoitetut rahat lisäävät rajusti jo ennestään velkaisen kaupungin velkataakkaa, jonka maksajina tulevat olemaan myös tämän päivän lukiolaiset. Velan lisäksi päätöksen johdosta jouduttaneen leikkaamaan opetuksen laadusta, suurentamalla ryhmäkokoja, karsimalla kurssivalikoimaa sekä nostamaan veroprosenttia. Toimia, jotka kurittavat kovalla kädellä kaikkia kaupunkilaisia.

Muuttuvan maailman realiteetit ymmärtävän Vihreiden nuoremman polven valtuutetun Jenni Pitkon kantaa Oulu-lehdessä epäasiallisesti ruoskinut valtuutettu Veikko Ervastinkin (vihr) joka omassa kirjoituksessaan (Kaleva 16.6.2016) ei väittänyt virkamiesten laskelmia virheellisiksi soisi olla sen verran hereillä, että ymmärtäisi tämän seikan!

17.6.2016