Kaupungin rahojen tarpeetonta tuhlausta puolueiden jäsenlehtiin!

Kaupunginhallituksen kokous teki 19.1. mielenkiintoisen päätöksen kosken kaupungin virallisia ilmoituksia. Hallintojohtaja Ari Heikkisen pohjaesitys kaupunginhallituksen päätökseksi oli että kaupunginvaltuuston lehti-ilmoitukset julkaistaan vuonna 2013 sanomalehdistä Kalevassa ja Oulu-lehdessä. Tämä lieneekin perusteltua ajatellen demokratian ja tiedonkulun vaatimuksia.

Henkilökohtaisesti pidän ihmeellisenä keskustelun aikana tehtyä muutosesitystä, jossa Mikko Raudaskoski (Vas) esitti Samuli Pohjamon (Kesk) kannattamana, että päätösesitys hyväksytään muutoin, mutta ilmoituslehdiksi valitaan myös sanomalehdet Suomenmaa ja Kansan Tahto. Suoritetussa äänestyksessä yhden hallituksen jäsenen ollessa poissa äänet menivät tasan 8-8, jolloin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilasen (Kesk) ääni ratkaisi äänestyksen Raudaskosken (Vas) esityksen mukaisesti.

Vaikka kyseessä eivät vuositasolla ole suuret summat, tämän kaltainen siltarumpupolitikointi on täysin tarpeetonta tuhlaamista ja todella huonoa esimerkkiä siitä, miten yhteisiä varoja tulee käyttää. Ihmettelen miten Raudaskosken esityksen takana yksimielisesti olleet Keskustan ja Vasemmistoliiton kaupunginhallituksen jäsenet kehtaavat näyttää näin mautonta esimerkkiä äänestämällä kaupungille ylimääräisiä kuluja tällaisena aikana, kun muuten joudutaan tekemään todella ikäviä säästöjä ja ottamaan lisää velkaa.

Uskallan väittää, että ihmiset olisivat saaneet samalla tavalla tietoonsa viralliset ilmoitukset ilman, että Keskustan ja Vasemmistoliiton edustajien olisi täytynyt alkaa junailemaan ”kunnallista lehdistötukea” omille äänenkannattajilleen.

 

Tomi Kaismo

kaupunginvaltuutettu (Kok)

Oulu

30.1.2013