Esitys ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisesta kannatettava ehdotus

Kokoomuksen kansanedustajien Sampsa Katajan, Jukka Kopran ja Lasse Männistön avaus ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeuden poistamisesta saa kannatusta Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtajalta ja Oulun kaupunginvaltuutetulta Tomi Kaismolta.

”Taloustalkoot koskettavat tällä hetkellä kaikkia suomalaisia, joten on ihan käsittämätöntä, että ay-liike saisi erityiskohtelua” Kaismo toteaa. Ei ole oikeudenmukaista olettaa, että valtion tulisi jatkossa tukea kymmenillä miljoonilla euroilla järjestöjen jäsenmaksuja samalla, kun joudutaan tekemään kipeitä leikkauksia toisaalla Kaismo jatkaa.

Kaismo uskoo olisi enemmän ammattiyhdistysliikkeen omienkin periaatteiden ja tavoitteiden mukaista, että näitäkin rahoja käytettäisiin ay-liikkeen sisäisen poliittisen kamppailun sijasta työllistäviin ja uusia yrityksiä synnyttäviin toimenpiteisiin. 

Kansanedustaja Kopra esitti julkisuudessa maanantaina ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeiden poistamista, mikäli lisätoimia talouden tasapainottamiseksi tarvitaan. Kansanedustajat Kataja ja Männistö vaativat, että asia hoidettaisiin kesäkuun ns. minihallitusneuvotteluissa.

15.5.2014