Tomi Kaismo

Ammatti:
Yrittäjä, OTC-sijoitus Oy

Luottamustehtävät:

  • Oulun kaupunginvaltuuston jäsen
  • Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtaja
  • Kokoomuksen puoluehallituksen jäsen
  • Oulun kaupunginhallituksen varajäsen
  • Veikkauksen hallituksen jäsen

Syntynyt:
1975
Perhe:
Vaimo ja kaksi lasta

Kuka olen?

Olen syntyjään oululainen. Ollessani 9-vuotias perheeni muutti Saarikosken kylään silloiseen Ruukin kuntaan. Vanhempani ja isäni puolen isovanhemmat ovat työskennelleet maatalousyrittäjinä. Pelloilla on kasvanut niin kaalta, mansikkaa kuin vadelmaakin. Kesäni kuluivatkin tiiviisti maatilalla töitä tehden.

Politiikasta kiinnostuin 1990-luvun lopulla, joten minulla on yli 15 vuoden kokemus kokoomuslaisesta politiikasta. Toimin vuosina 2003-2008 Oulun Kokoomuksen puheenjohtajana. Vuodesta 2009 olen ollut Pohjois-Pohjanmaan Kokoomuksen puheenjohtajana ja Kokoomuksen puoluehallituksen jäsenenä.

Ensimmäiset vaalit, joihin asetuin ehdokkaaksi, olivat vuoden 2012 kunnallisvaalit. Silloin minut valittiin Oulun kaupunginvaltuustoon. 

Oulun asioiden eteenpäin vieminen edellyttää hyviä suhteita myös Oulun ulkopuolella. Kokoomuksen puoluehallituksen jäsenenä omaan hyvät verkostot valtakunnan päättäjiin.

Yrittäjän ura alkoi vuonna 1998. Työssäni olen tottunut tekemään päätöksiä monesti nopeallakin aikataululla, ottamaan hallittuja ja perusteltuja riskejä sekä kantamaan vastuuta. Olen mukana useissa yrityksissä, jotka toimivat mm. sijoitus- ja mainosalalla sekä tukkukaupassa. Vuonna 2016 minut valittiin Oulun Yrittäjien hallitukseen.

Vapaa-aikani vietän perheeni ja liikuntaharrastusten parissa, joista lenkkeily on lähimpänä sydäntäni. Usein juuri lenkkipolulla syntyvät kaikista parhaat ajatukset ja ideat niin politiikkaan kuin työhönkin. Olen juossut muutaman puolimaratonin. Haaveissani olisi tulevaisuudessa selvitä triathlonin olympiamatkasta.

Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi kouluikäistä lasta. Vapaita viikonloppuja vietämme mökillä Siikajoen varressa luonnon rauhasta nauttien vastapainona kiireiselle arjelle.